Kanama Çeşitleri
Kanama; kan damarlarında dolaşan kanın kan damarlarından dışarıya çıkması olayıdır. Kanama durumunda kan vücut dışına değil de vücut içerisine akıyorsa bu duruma iç kanama denir. Dış kanama bunun tam tersi olan kanın vücut dışına akması olayıdır.
Dış kanamalar ve iç kanamalar. Kanın aktığı damar tipine göre 3 kısma ayrılır. Bunlar
Atar damar kanamaları(en tehlikeli olanı)
Toplardamar kanamaları
Ve kılcal damar kanamaları olarak isimlendirilebilir.
Bir kanamanın hangi tip bir kanama olduğunu anlamanın pratik bir yolu vardır. Toplamda 3 bilgi bize kanamanın tipinin ne olduğu bilgisini verebilmektedir.
Kanamanın durdurulması:
Kanamanın şiddetli olmadığı durumlarda yaranın üzerine sarılacak steril bir bez kanamayı yüksek ihtimalle durduracaktır. Ancak kol ve bacakları besleyen damarlar genelde büyük çaplı damarlardır ve kanamaları durumunda büyük tehlikeler doğurabilirler.
Kanamanın durdurulmasında büyük etkisi olan bir şey kanama bölgesini besleyen damarların üzerine bastırarak kan akışını yavaşlatmaktır. Bunun için kanama bölgesini ve burayı besleyen damarların nerelerden geçtiğini bilmeniz yeterlidir.
Kanama bölgeleri ve basınç(tazyik) yerleri.
Kanamaları durduran şifalı bitkiler.
Acı ağaç, servi, asma, meşe, kanarya otu, söğüt ve tütün gibi şifalı bitkiler kanamayı durduran bir etkiye sahiptirler.
Asmanın yapraklarının çiğnemesiyle elde edilecek lapa kanayan bölgeye uygulanırsa kısa sürede sonuç alınabilmektedir.
Yine tütünün çiğnemesi sonucu oluşan lapa kanamaları başarılı bir şekilde durdurabilmektedir.
Diğer yönden amonyak ve türevlerinin de damar büzücü etkiye sahip olduğu bilinmektedir.(bunların kullanımı hakkında yeterli bilginiz yoksa uygulamayanız)
Son çeyrek yüzyılda modern yaşam tarzının getirdiği, kötü beslenme, hareketsizlik ve stres etkileri yaşamımızın dengesini alt üst etmiş durumdadır. Bu gibi nedenlerden dolayı çağımızda hastalıklarda artışlar görülmüştür. Tıp ilerlemesine rağmen, her derde deva olamamıştır. Bu gelişmeler üzerine asıl çarenin doğada olduğu anlaşılmıştır. Eskiden "kocakarı ilaçları" olarak tabir edilen yöntemlerin, günümüzde Alternatif Tıp inceleme alanına girmesi ile bitkilerin vucudumuz üzerindeki olumlu etkileri de kanıtlanmıştır. Doğadaki meyveler, sebzeler, baharatlar ve şifalı bitkiler bizlere doğanın bir hediyesi, yaradanın bir ikramıdır. Bizim bu ikramdan yararlanmamız alternatif tıbbın ortaya çıkışına ortam hazırlamıştır.
Sitedeki bütün konular